Zakelijke Markt

Sneller naar het volgende niveau

Het effect van innovatie op Nederlandse bedrijven

Het bedrijfsleven is de ruggengraat van de Nederlandse economie. Niet in de laatste plaats vanwege hun grote aandeel in de werkgelegenheid en de toegevoegde waarde die zij leveren. Omdat een ondernemer zijn “eigen” euro maar één keer kan uitgeven, moet deze de nadruk leggen op efficiënte digitalisering en passende technologische innovatie. Om daarmee de concurrentie positie te behouden en waar mogelijk te versterken. Een vraagstuk waar wij vanuit KonductiT als ondernemer ook dagelijks mee te maken hebben.

Digitale transformatie trends binnen het bedrijfsleven.

Digitale technologieën veranderen de verwachtingen van de klant en de manier waarop bedrijven in de verschillende sectoren actief zijn. Bedrijven die de overgang naar digitale initiatieven willen bijbenen, moeten hun strategieën en structuren vaak bijstellen of aanpassen. Technologisch geëngageerde bedrijven benutten de voordelen van digitale transformatie voor zichzelf, in plaats van te kijken hoe het anderen afgaat. 

De eerste stap is om de belangrijkste trends en tools te identificeren, waarmee bedrijven hun digitale activiteiten kunnen verbeteren. Met de juiste reeks digitale oplossingen kan het bedrijfsleven hun klantinzichten verfijnen, hun diensten opschalen en hun teams in staat stellen een efficiënter, veelzijdiger en welvarender MKB van de toekomst op te bouwen.

Flexibel werken

Flexibel werken verandert de manier waarop moderne bedrijven werken. Voor middelgrote en kleine
bedrijven, die hun werkterrein willen uitbreiden, is zeker na corona, werken op afstand een van de grootste
drijfveren voor transformatie. 

Digitale technologie brengt werknemers samen door communicatie te vereenvoudigen en teams verbonden en betrokken te houden.

Gepersonaliseerde klantenervaring

Klanten zijn dankzij de almaar groeiende informatie op het internet beter geïnformeerd dan ooit. Digitale technologieën veranderen de manier waarop ze met bedrijven omgaan en bijvoorbeeld aankoopbeslissingen nemen. Traditionele marketing en inzichten houdt deze verschuiving niet altijd bij.

Elke fase van de betrokkenheid van een klant bij een merk, beïnvloedt zijn perceptie van het bedrijf en de toekomstige aankopen. Daarom is aandacht voor klanttevredenheid misschien wel de belangrijkste doelstelling voor de groei.

Door gebruik te maken van nieuwe technologische hulpmiddelen met gegevensanalyse, het verzamelen van feedback en de inzet van marketingautomatisering, kunnen ondernemers kritische klanteninformatie verzamelen en analyseren om het aanbod en de beleving voortdurend te verbeteren.

Cloud oplossingen

In het verleden was er een duidelijke kloof tussen grote en kleine bedrijven. Het MKB had te kampen met aanzienlijke barrières voor toetreding tot de markt. Ze hadden onvoldoende middelen, konden niet snel genoeg schalen en liepen vaak achter met technologie. Met de komst van cloudoplossingen kunnen de meeste van deze problemen worden opgelost. Cloudtechnologie is een katalysator voor het MKB om schaalbaarheid te bereiken en gelijke tred te houden met de groei.

Cloud heeft het MKB de mogelijkheid gegeven om veel groter te lijken en te handelen, dan ze in werkelijkheid zijn. Ze kunnen hun bedrijf overal runnen en elke markt bedienen, door gebruik te maken van de voordelen van cloud computing. Dankzij cloudgebaseerde oplossingen kan het MKB met succes concurreren met grote bedrijven en toch de efficiëntie en flexibiliteit van een startup behouden.

Slagvaardig personeel in de eerste lijn

Bij de term digitale oplossingen denken we meestal aan kantooromgevingen. Echter, binnen de meeste organisaties, maken kantoormedewerkers slechts 10% uit van het totale personeelsbestand. De rest zijn eerstelijnsmedewerkers. 

De sleutel tot succes is deze eerstelijnsmedewerkers toegang te verschaffen tot de juiste technologie. Omdat zij vaak de eersten zijn die contacten onderhouden met uw klanten, biedt het hen de mogelijkheid om daarin optimaal te kunnen presteren.  Moderne digitale technologieën houden deze werknemers bovendien betrokken en gemotiveerd en stellen hen in staat om een consistente merkbeleving te leveren.

De juiste digitale oplossingen brengen deze eerstelijnsmedewerkers ook dichter bij uw organisatie. Het verbeteren van hun betrokkenheid en motivatie zal de kwaliteit verbeteren en hen veranderen in ambassadeurs van uw bedrijf. Er is een overvloed aan digitale tools en technologieën die u kunnen helpen het beste in hen naar boven te halen om uw klanten daarmee nog beter van dienst te zijn.

KonductiT kan u helpen

Wij werken voor uiteenlopende organisatie binnen verschillende sectoren. Wij helpen het ‘next level’ te bereiken, door waar mogelijk een link te leggen met andere organisaties.

Bovenal passen we tientallen jaren kennis en ervaring toe om technische-, digitale- en telecommunicatieprojecten te begeleiden voor uiteenlopende organisaties binnen het Nederlandse bedrijfsleven.

Hebt u een vraagstuk rondom digitaliseren van uw werkomgeving, wij komen graag met u in contact!