Medewerkers met de juiste adoptie op weg helpen met Microsoft Teams Phone

Microsoft Teams Phone, bellen met Teams, brengt veel voordelen met zich mee; van verhoogde productiviteit tot lagere kosten en complexiteit. Maar, zoals bij elke nieuwe technologie, kan het een uitdaging zijn om uw werknemers deze verandering te laten begrijpen en volledig te omarmen.

Dus, hoe krijgt u uw medewerkers aan boord? Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat Teams telefonie dankzij de juiste adoptie stappen met succes in uw bedrijf wordt ingevoerd.

Voorbereiding

Ten eerste, wees ervan bewust dat cloud-telefonie niet een onderwerp is waar iedereen in uw organisatie eerder van gehoord zal hebben. Simpel gezegd, cloud telefonie betekent het verplaatsen van uw on-premise telefoonsysteem uit het kantoor en naar de cloud. Deze onbekendheid met cloud-telefonie kan er instinctief toe leiden dat uw medewerkers in eerste instantie huiverig zijn.

Dus als u van plan bent over te stappen op telefonie in de cloud, wat zijn dan de belangrijkste manieren om de angst weg te nemen en een naadloze overstap te realiseren?

Ga uit van onwetendheid

Als u hebt besloten om over te stappen van een traditionele on-premise PBX-oplossing naar cloud-telefonie, is het waarschijnlijk dat u verstand heeft van technologie. Als het gaat om uw medewerkers, is het beste om aan te nemen dat zij dit niet hebben.

Gebruik duidelijke en eenvoudige taal wanneer u uitlegt hoe bellen met Microsoft Teams werkt en vermijd waar mogelijk het gebruik van vakjargon. Spreek alleen in acroniemen als u bereid bent om het woord voor woord uit te leggen 😊.

Vergeet niet dat u altijd extra context en informatie kunt geven als dat nodig is. Het is veel moeilijker om een publiek te motiveren als je hun interesse al verloren hebt.

Organiseer de informatie

Pas je informatie van Teams Phone aan voor het publiek waar je voor spreekt en vermijd een one-size-fits-all uitleg.

Het niveau van de details die je geeft zal verschillen op basis van wie je spreekt. Verschillende afdelingen, zoals Finance of IT, zullen eerder de details van de overstap willen weten. Terwijl de dagelijkse gebruikers van het Microsoft Phone gewoon moeten weten hoe ze Microsoft Teams-telefonie moeten gebruiken als het eenmaal operationeel is.

Roep om de voordelen

Win de aandacht van uw werknemers door te benadrukken hoe deze verandering hen ten goede zal komen en hoe het hun leven gemakkelijker zal maken.

Hier zijn enkele belangrijke voordelen om te benadrukken:

Thuiswerken: in deze nieuwe wereld van werken op afstand geeft cloud-telefonie uw werknemers meer flexibiliteit. Met Microsoft Teams-telefonie kunnen uw werknemers met Teams bellen en gebeld worden op elk compatibel apparaat, vanaf elke locatie. Ze kunnen verbonden blijven terwijl ze thuis werken, onderweg zijn of in een kantoortuin werkzaam zijn.

Minder rommel op het bureau: er zijn geen bedrade bureautelefoons meer nodig. Dit maakt hot desking in een kantoortuin ook makkelijker.

Voor degene die liever een fysieke telefoon of headset hebben, is er een reeks telefoons die compatibel zijn met Microsoft’s telefoonsysteem.

Efficiënt: Microsoft Teams Telefonie kan de productiviteit van werknemers verbeteren. Microsoft heeft ontdekt dat hun telefoonsysteem werknemers gemiddeld 1,5 uur per week bespaart.

Hoe? Microsoft Teams Phone koppelt met de bestaande Office 365-accounts van gebruikers, waardoor er één uniform communicatiesysteem ontstaat. Externe telefoongesprekken kunnen worden gevoerd vanuit dezelfde Teams-interface die wordt gebruikt voor chatten, interne vergaderingen, het delen van bestanden en andere clouddiensten. Hierdoor is het minder vaak nodig om tussen verschillende accounts en logins te wisselen, waardoor uw medewerkers tijd overhouden om zich op belangrijkere taken te concentreren.